Câteva sute de oameni s-au adunat să protesteze în Kandel, un oraş din Germania cu o populaţie de 9.000 de locuitori din landul german Renania-Palatinat pentru a protesta la o lună după ce o adolescentă de 15 ani a fost ucisă. Se pare că vinovat de această faptă s-ar face fostul ei iubit, un refugiat afgan, conform reprezentanților poliției, citați de agenția dpa.

 

 

Alianţa Femeilor din Kandel a organizat un marș care se întindea de la magazinul unde a fost ucisă adolescenta, Mia, până în piaţa centrală a oraşului. Protestatarii au scandat în continuu „Siguranţă pentru noi şi copiii noştri”.

 

În aceeași piață a fost organizat simultan și un contra-protest, sub umbrela unei platforme politice cu scop antirasist.

 

Refugiatul afgan, în vârstă tot de 15 ani, ar fi declarat la starea civilă că este mult mai tânăr pentru a se asigura că poate rămâne în Germania, acuză tatăl victimei

 

Înainte de a fi ucisă, Mia înaintase o plângere la poliţie împotriva fostului său iubit pentru insultă, ameninţare şi hărţuire.

 

Sursa: AGERPRES