Germania, plină de şomeri

Germania, plină de şomeri

Numărul de şomeri din Germania, cea mai mare economie europeană, a crescut în decembrie peste aşteptări, cu 18.000 de persoane faţă de noiembrie, primul avans din ultimii trei ani, cauzat de criză, au anunţat azi autorităţile germane, citate de Reuters.

Astfel, numărul total de şomeri a ajuns la 3,181 milioane de persoane la sfârşitul lui decembrie în Germania, reprezentând o rată a şomajului de 7,6%, similară cu cea din noiembrie, dar cu 0,7  puncte  procentuale  mai redusă decât procentajul de 8,3% raportat la finele lui 2007.      

În acest context, autorităţile germane apreciază că 2008 a fost un an bun pentru piaţa forţei de muncă, însă criza financiară şi economică şi-a făcut simţite primele efecte în această zonă spre sfârşitul anului.     

Astfel, Biroul pentru forţa de muncă oferă perspective uşor pesimiste pentru 2009, anticipând noi creşteri ale şomajului odată cu amplificarea efectelor recesiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Germania este cea mai mare economie din Uniunea Europeană şi a treia din lume după nivelul Produsului Intern Brut, însă va fi depăşită  în  acest an de China, potrivit estimărilor publicate luni de compania  britanică de consultanţă şi cercetare CEBR.