Kramp-Karrenbauer a declarat că „din păcate, până în prezent, nu a mai fost găsit un alt mecanism mai inteligent pentru a întârzia programul nuclear iranian decât JCPOA”, adică fix acordul nuclear cu Iranul.

„Atâta timp cât acest lucru rămâne, nu ar trebui să renunţăm cu uşurinţă”, a mai spus lidera CDU, urmașa cancelarului Angela Merkel   la conducerea partidului din decembrie trecut.

Acordul nuclear cu Iranul, aşa-numitul „Plan comun de acţiune cuprinzător” se prăbuşeşte după retragerea Statelor Unite în mai anul trecut, indiferent de eforturile consistente depuse de Franța, Germania și Marea Britanie pentru a-l menţine în viaţă.

Ea a mai adăugat că împărtăşeşte preocupările de securitate ale Israelului în legătură cu extinderea agresivă a influenţei Iranului în regiune.

Întotdeauna Israelul a fost împotriva acestui acord, deoarece permite Iranului să menţină un program nuclear pentru uz civil, dar îi restrânge sever drepturile de a îmbogăţi uraniul. Recent, Iranul a avertizat va depăşi limitele la îmbogăţirea uraniului impuse de acord, ca răspuns la sancţiuni americane stricte care i-au tăiat exporturile de petrol.

Kramp-Karrenbauer se va întâlni cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin în timpul vizitei sale. Ea va pleca din Israel marţi.