Evenimentul ZileiSocialGermania a câștigat! Fără AstraZeneca și Johnson&Johnson în UE. Vine Sputnik?

Germania a câștigat! Fără AstraZeneca și Johnson&Johnson în UE. Vine Sputnik?

Germania a câștigat! Fără AstraZeneca și Johnson&Johnson în UE. Vine Sputnik?
Comisia UE a decis să nu reînnoiască contractele de vaccin COVID-19 cu companii precum Astrazeneca și Johnson & Johnson (J&J).
Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger, cum ar fi Pfizer și Moderna.

Comisia UE a decis să nu reînnoiască contractele de vaccin COVID-19 anul viitor cu companii precum AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), a raportat cotidianul italian La Stampa citând miercuri o sursă din Ministerul Sănătății din Italia.

Comisia Europeană nu va reînnoi contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări (UE), a decis că contractele cu companiile care produc vaccinuri (vector viral) care sunt valabile pentru anul în curs nu vor fi reînnoite la expirarea lor”, scrie sursa menţionată.

Mai mult, Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunțul „complet neașteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 către UE, a declarat marți un oficial al UE, potrivit thechronicleherald.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că investighează legăturile dintre vaccinul Johnson & Johnson şi cazuri în care au fost detectate cheaguri de sânge.

FDA a spus că este „la curent cu comunicatul de presă al EMA”, care se „bazează” pe informaţii pe care agenţia SUA i le-a furnizat, „primite în timpul utilizării post-autorizare a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen” în Statele Unite.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lunii februarie, după vaccinurile cu doă doze, Pfizer / BioNTech şi Moderna.

Autoritatea de reglementare europeană a aprobat, de asemenea, Johnson & Johnson şi implementarea sa în ţările Uniunii Europene urmează să înceapă în cursul lunii aprilie.

„În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri. Vom ţine publicul la curent când vom afla mai multe”, a dat asigurări FDA, potrivit Agerpres.

 


Accesează: