Evenimentul Zilei > Politica > George Maior, președinte al Academiei de Securitate
George Maior, președinte al Academiei de Securitate

George Maior, președinte al Academiei de Securitate

La Cercul Militar Național a avut loc un eveniment extrem de important pentru ofițerii de informații: prezentarea Academiei de Științe ale Securității Naționale.

 Membru fondator al noii instituții este vicepremierul Gabriel Oprea. Președinte este fostul director al SRI, George Maior, noul ambasador al României în SUA.

La evenimentul care a avut loc la Cercul Militar Național a participat elita securității naționale a României, printre care ministrul Apărării, Mircea Dușa, directorul SRI, Eduard Hellvig, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, ambasadori ai statelor UE. Gabriel Oprea a spus că „înființarea Academiei a avut la bază necesitatea de a reuni într-un for științific cei mai buni specialiști din domeniul securității naționale”, de a creea un nucleu a valorilor științifice românești, de care să poată beneficia atât țara noastră, cât și partenerii din NATO sau UE.

La rândul său, George Maior a sublinat că noua Academie va avea ca obiectiv realizarea de studii pe tema celor mai noi tipuri de amenințări, precum terorismul, amenințarea cibernetică și corupția, „până la urmă, o stare de securitate națională bună pentru cetățeni, un stat puternic și inteligent, apt să se exprime și să negocieze în această lume complicată, în favoarea intereselor sale naționale”, a subliniat George Maior.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.