„Ar trebui să terminăm cu această practică – în care ne trezim în Comitetul Executiv Naţional, cum a fost cazul la ultima remaniere de guvern, cu personaje care sunt pentru prima dată prezentate partidului. Statutul partidului spune extrem de clar că numirile în guvern se fac cu votul CExN, şi nu cu informarea acestuia. Deci, joi trebuie să vină prim-ministrul cu lista de miniştri pe care doreşte să-i înlocuiască şi să-i supună unei dezbateri extrem de serioase şi unui vot explicit în Comitetul Executiv”, a declarat Geoană la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, o remaniere guvernamentală trebuie făcută de prim-ministru, pentru că el este cel care lucrează cu oamenii şi care ştie cel mai bine care sunt necesităţile.

„Sunt convins că ne vom uita cu deschidere la propunerile pe care dl Ponta ni le va face. Dar nu mai putem accepta în partid o formulă în care cineva vine fără să se consulte practic cu nimeni din partid şi ne propune diverse nume pentru portofolii foarte importante. Dacă partidul este cel care dă guvernarea, partidul este cel care trebuie să-şi asume răspunderea, dar şi dreptul de a co-decide alături de prim-ministru”, a adăugat senatorul PSD.