Evenimentul Zilei > Monden > Geniu la doar doi ani. Fetița cu un IQ de 146
Geniu la doar doi ani. Fetița cu un IQ de 146

Geniu la doar doi ani. Fetița cu un IQ de 146

Geniu de mic. I-a uimit pe specialiști. Cel mai tânăr membru american al societății cu un înalt coeficient intelectual Mensa este un copil cu vârsta de 2 ani, cu un scor de geniu de 146.

Kashe Quest, din Los Angeles, California, a început să învețe să citească la 1,5 ani, vorbește spaniolă și poate identifica toate cele 50 de state pe o hartă, a declarat mama ei, Sukhjit Athwal, pentru KTTV într-un interviu difuzat marți.

„Am început să observăm că memoria ei a fost cu adevărat grozavă. Pur și simplu a luat lucrurile foarte repede și a fost foarte interesată să învețe. La aproximativ 17 -18 luni, ea recunoscuse tot alfabetul, numerele, culorile și formele ”, a spus Athwal, care are studii în educație.

Poate număra până la 100, cunoaște limbajul semnelor și poate identifica elementele de pe tabelul periodic prin simbolurile lor, a spus ea.

Quest și-a prezentat abilitățile identificând corect compusul Fosfor și statul Mississippi pe carduri flash, conform filmărilor difuzate în Good Day LA.

Pentru a se califica pentru Mensa, o persoană trebuie să obțină cel puțin 132 la testul IQ Stanford – Binetare, care este considerat în top 2 la sută din populația generală, potrivit site-ului grupului, notează nypost.com.

Oricine obține peste 150 este considerat ca având o inteligenta de geniu

Americanul mediu are un IQ de 100.

Dar Athwal a spus că vrea să se asigure că fiica ei „are o copilărie” și că nu „îi forțează nimic”. „Mergem cam în ritmul ei și vrem doar să ne asigurăm că este tânără atât timp cât poate fi”, a spus ea.

Titulatura de „om deștept” o primești automat în momentul în care ai trecut testul Mensa.

Mensa este o organizație cu filiale în toată lumea. Membru poți fi doar daca ai un IQ in primele doua procente din totalul populației. Adică un coeficient de inteligență pe scara standard de 132. Inteligența medie nu depășește valoarea de 100.

Un scor între 121-150 indică o inteligență peste medie. Oricine obține peste 150 este considerat ca având o inteligenta de geniu. IQ sau ăintelligence quotient” este termenul folosit pentru abilitatea de a gândi și de a raționa.