Pierderile suferite de Educație, în timpul pandemiei, nu vor mai putea fi recuperate. Elevii, grav afectați

Pierderile suferite de Educație, în timpul pandemiei, nu vor mai putea fi recuperate. Elevii, grav afectați

Pagubele provocate de pandemia de coronavirus se vor răsfrânge în primul rând asupra elevilor, după cum a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a recunoscut că multe din pierderile suferite de sistem, din cauza pandemiei de coronavirus, nu vor mai putea fi recuperate. Pagubele vor fi suferite de elevi în primul rând, care vor rămâne cu lacune educaționale, dar și cu probleme de ordin emoțional.

Pagubele provocate de pandemie în sistemul educațional

„Această perioadă de criză a generat frustrări îndreptățite - mai mici sau mai mari - în rândul elevilor, dar nu numai, și în rândul cadrelor didactice și în rândul tuturor celor care au fost nevoiți să traverseze această criză. Această criză a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale. Peste tot nevoia de predictibilitate este acută, mai ales în sistemul de educație. Sistemul de educație a suferit din cauza lipsei de predictibilitate. Pe de altă parte, nimeni nu a fost pregătit pentru această criză”, a afirmat Sorin Câmpeanu la Antena 3.

Ministrul Educației a mai spus că a fost nevoit să aleagă și între două variante la fel de proaste. „Nu de puține ori am fost puși să alegem între două variante știind că ambele variante sunt proaste. A trebuie să alegem cea mai puțin dăunătoare variantă.”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cele două săptămâni în care obligatoriu ar fi fost în online pot fi înlocuite de săptămâni cu prezență fizică”

Sorin Cîmpeanu a mai spus că nu-și dă seama dacă a luat și decizii greșite în această perioadă dificilă. Dar a precizat că prelungirea vacanței de primăvară a fost o hotărâre de bun augur.

„Cele două săptămâni în care obligatoriu ar fi fost în online pot fi înlocuite de săptămâni cu prezență fizică, pe care o solicită elevii, profesorii, pe care o solicităm și noi. Educația a avut peste tot de suferit.

„Este important să ne concentrăm pentru a limita aceste pierderi pe măsura posibilului”

Pierderile din educație le văd în primul rând tinerii, mai apoi le plătim noi toți. De aceea este important să ne concentrăm pentru a limita aceste pierderi pe măsura posibilului, fiind foarte onest și spunând că aceste pierderi nu vor putea fi recuperate niciunde în totalitate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, cel care a recunoscut.

„Răspunsul foarte onest este că pierderile generate de predarea online în sistemul românesc sunt foarte greu de recuperat. Din acest motiv, Ministerul Educației a propus continuarea programului de recuperare a acestor pierderi pe întreg parcursul anului viitor. Din păcate, elevii din anii terminali nu vor avea șansa recuperării acestor pierderi pe parcursul anului viitor. Fiecare săptămână de prezență fizică în școală este importantă”.