Evenimentul Zilei > Social > Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală. Câți elevi vor relua cursurile luni
Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală. Câți elevi vor relua cursurile luni

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală. Câți elevi vor relua cursurile luni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, astăzi, noi precizări cu referire la deschiderea tuturor unităților școlare și reluarea în format fizic a cursurilor. O decizie concreta se va putea lua după ce autoritățile vor consulta situația ratei de infectare, mai ales în contextul Sărbătorilor Pascale și a vacanței de 1 mai.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări cu referire la deschiderea instituțiilor de învățământ. Autoritățile statului român nu vor putea lua o decizie în acest sens decât săptămânile viitoare, după ce li se va prezenta situația concretă a ratei de infectare. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu speră ca, după jumătatea lunii mai, toți elevii să poată reveni fizic la școală.

”Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară”, a spus ministrul Educației.

Potrivit informațiilor furnizate de demnitarul român, la momentul actual, în România sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi alte 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie.

„Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala„, a transmis ministrul Educației, potrivit realitatea.net.

450.000 de elevi vor reîncepe cursurile fizic 

De săptămâna viitoare, de luni, 450.000 de elevi vor reîncepe cursurile în format fizic, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferințe de presă. „De luni, vom avea 450.000 de elevi cu posiblitatea prezenţei fizice în şcolile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane faţă de 2.934.000 de elevi. Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică”, a spus reprezentantul Ministerului Educației.

Sorin Cîmpeanu a subliniat pentru HotNews că ”fiecare dintre noi are dreptul să spere că şcoala va începe în deplină normalitate în data de 13 septembrie”, însă nu pot fi promise astfel de aspecte la momentul actual. Ministrul a declarat că și-ar dori ca, după jumătatea lunii mai, toți elevii să poată reveni fizic la școală. În urma unei analize, Cîmpeanu speră să poată să propună acest aspect în mod oficial.