Evenimentul Zilei > Actualitate > Generalul SRI Florian Coldea caută (miliarde de ) motive să bea șampanie! Atac la Ministrul MApN și Lobby Scump. EXCLUSIV
Generalul SRI Florian Coldea caută (miliarde de ) motive să bea șampanie! Atac la Ministrul MApN și Lobby Scump. EXCLUSIV

Generalul SRI Florian Coldea caută (miliarde de ) motive să bea șampanie! Atac la Ministrul MApN și Lobby Scump. EXCLUSIV

Un atac la adresa ministrului Apărării Naționale ce are drept fundament contracte de miliarde de euro.

Un atac concertat are loc de câteva luni la adresa ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. I se adresează numeroase întrebări public, multe din ele cu tentă personală:

Cînd își face publică lucrarea de doctorat ministrul Ciucă?
Cît adevăr și cîtă manipulare ordinară este în legenda eroului de la Nasiriah, generalul în rezervă Ciucă Ionel Nicolae?
Cît de legală este chemarea în activitate cu grad de colonel a soției fostului șef al Statului Major al Apărării, generalul Ciucă, trecută cu cîteva ore înainte în rezervă cu grad de plutonier major?
Cît de legală este avansarea în grad de general a finului ministrului Ciucă, directorul Oancea de la Cantacuzino și care sunt meritele acestuia?

Acesta este ultimul atac de asemenea factură. Mai ales că ultima întrebare pune în evidență motivația atacului la adresa ministrului Apărării:

Care este relația cu americanii de la Raytheon care mai primesc un contract de 300 mil. dolari pentru sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă? Acesta fiind doar sistemul, care este prețul rachetelor și de unde le cumpărăm?
Cînd se semnează contractul cu Naval Group?

Dacă toate celelelate amănunte s-au vehiculat prin cercurile apropiate MApN, fiind calificate la nivel de bârfe cu parfum de credibilitate, aceaste două ultime întrebări ne arată scopul real. Contractele de miliarde de euro pentru înarmare. Mai ales că ele conțin informații mult mai discrete decât cele de mai sus.

O analiză a DGIA pe această situație a scos în evidență faptul că există un grup capabil să sintetizeze informații din presă sau din alte surse deschise, să susțină o presiune pe termen lung. Este probabilă și o implicare a unor foști ofiețeri de informații. De altfel, Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a fost văzut recent în compania consultanților români ai Grupului Naval, Ovidiu Z., la un restaurant de fițe, între sticle de șampanie și vin roșu. După modul în care era așezată lumea la masă, cu generalul SRI Florian Coldea în capul trebii, pare extrem de clar că este considerat un asset important în bătălia care să dă pentru corvetele de miliarde de euro.

Decorat de francezi cu Legiunea de Onoare, generalul SRI Florian Coldea este bănuit că ar face jocurile francezilor de mai mult timp. Numai că acum o face pe față și pe bani, nu pe decorații.

Știind toate acestea, apare întrebarea: Florian Coldea îl atacă pe ministrul Apărării Naționale? Și dacă da, cam câți arginți a primit?