Evenimentul Zilei > Social > Generalul (r) SRI, Florian Coldea, revine în prim-plan. Cine a manipulat şi în ce scop? Acuzaţiile lui Petrişor Peiu
Generalul (r) SRI, Florian Coldea, revine în prim-plan. Cine a manipulat şi în ce scop? Acuzaţiile lui Petrişor Peiu

Generalul (r) SRI, Florian Coldea, revine în prim-plan. Cine a manipulat şi în ce scop? Acuzaţiile lui Petrişor Peiu

Petrișor Peiu, consultant în afaceri, răspunde acuzațiilor ce i-au fost aduse de Iulian Fota, cum că ar fi asociat numele lui Florian Coldea cu un anume ONG. Acesta a declarat că Fota „minte cu nerușinare”.

„New Strategy Center, un ONG oficios, care cheltuie milioanele firmelor avide de apropierea puterii de orice fel pe mese încărcate cu multe fripturi și puține idei și-a propus să facă o lucrare practică la cursul drag lor de „fake-news”. Și-așa l-au delegat pe I.U. Iulian Fota să împrăștie o minciună despre mine, cum că nu știu ce aș fi spus despre vreo conexiune dintre Florian Coldea și numitul ONG. Problema lui I.U. Iulian Fota este că eu nu am rostit numele propriu „New Strategy Center” în ultimele 6 luni iar alături de numele lui Coldea niciodată. Așadar, I.U. Iulian Fota minte cu nerușinarea caracteristică celui pe care îl porecleam, pe vremuri, la PNȚCD, „Iulică, minte mică”.

Acum, faptul că mitocanul desăvârșit, expertul în scobit în nas cu aer ridicol de savant minte o dată în plus nu mă miră, este a doua natură la penibilul coleg de securitate națională cu FC din vremea mandatului Udrea-Băsescu. Și-apoi este arma favorită a celor fără școală dar cu ifose de importanți, vecini de coadă la bufete suedeze cu intelectuali adevărați, cu facultatea la zi.

Ceea ce mă miră este în primul rând faptul că New Strategy Center vrea să iasă din zodia ocultului în care s-a pitit de frica publicului, pentru a răspândi o asemenea balivernă. Ce să-i faci, uneori și pe fostul subordonat al numitului Coldea îl mănâncă undeva să mai răspundă unor întrebări legitime, precum De unde atâtea milioane? de ce tocmai vouă? sau cine vă trimite „sponsorii”, tot cei care vă trimit și asistența în sală?

Mă mai miră și faptul că vreo 135 de acoperiți s-au bucurat tembel de postarea lui I.U. Iulian Fota, fără să verifice dacă e ceva adevărat în alegațiunile acestuia. Printre ei și două necuvântătoare nevertebrate ( nomine odiosa) din clica de ucigași ai PNȚCD.

Merită reținut și comentariul unui utilizator botezat conspirativ „Dora Matei”, care se întreabă candid: „Şi, până la urmă, ce a făcut Florian Coldea, de a ajuns un paria?” Hai, măi, chiar nu mai aveți deloc rușine?”, a scris Petrișor Peiu pe Facebook.

Petrişor Gabriel Peiu este doctor al Universităţii Politehnica din Bucureşti (1996), şef de lucrări la aceeaşi instituţie; a fost consilier al Primului Ministru Radu Vasile (1998-1999) şi al Primului Ministru Adrian Năstase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) şi vicepreşedinte al Agenţiei pentru Investiţii Străine (2003-2004); preşedinte al Sidex Galaţi (1999-2000) şi administrator al Romtelecom (1997-2000), Omniasig (1999-2001) şi Electroputere (2004-2005). În prezent este consultant în afaceri pentru mai multe companii străine.