Evenimentul Zilei > Actualitate > Gemeni siamezi, cu sindromul ”fetus in fetus” au uimit medicii din India. Unul la o sută de cazuri se înregistrează în lume.
Gemeni siamezi, cu sindromul ”fetus in fetus” au uimit medicii din India. Unul la o sută de cazuri se înregistrează în lume.

Gemeni siamezi, cu sindromul ”fetus in fetus” au uimit medicii din India. Unul la o sută de cazuri se înregistrează în lume.

Un băiețel nou născut în India a uimit lumea medicală din India întrucât s-a născut cu o anomalie genetică, denumită în termeni medicali ”fetus in fetus”. Astfel, sarcina degenerează și unul dintre gemeni crește normal în timp ce al doilea rămâne în interiorul fratelui său sănătos și depinde în întregime de acesta.

Medicii indieni au reușit să salveze viața nou născutului și să îndepărteze printr-o intervenție chirurgicală de mare risc pe fratele său siamez care se afla în interiorul acestuia în spatele stomacului, dezvoltat pe jumătate: creier, braț și picioare, informează dailymail.co.uk.

Aceștia  au  eliminate o  masă tumorală  de 7 cm, despre care bănuiesc că era o sarcină gemelară  dublă ”fetus in fetus” – una dintre cele aproximativ 200 înregistrate vreodată în lume.

Radiologul Dr. Bhavna Thorat, care a văzut problema în timpul unei scanări de rutină, a spus: ”A fost într-un sac fetal al nou-născutului”.

”Fetus în fetus” este o maladie gemelară care afectează doar unul din cinci milioane de născuți vii.

Fătul se găsește în abdomen în 80% dintre cazuri, deși s-au raportat cazuri de apariție a acestuia în craniu. Există doar  200 de rapoarte care descriu  asemenea cazuri în lume.

Dr. Thorat a observat anormalitatea în timpul unei scanări de rutină a femeii însărcinate de la Spitalul Bilal din Mumbra la începutul lunii iulie. Noul născut a fost dus la Spitalul Titan din Thane pentru operație.

La rândul său, dr. Nichlani a adăugat: ”Copilul se descurcă acum foarte bine și mama va începe să-l hrănească în curând”.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: