Un grup de cercetători americani au vrut să descopere care este secretul ascuns din spatele gemetelor de plăcere ale femeilor care fac sex. Astfel, principala întrebare a fost dacă acestea au legătură cu ce simt ele în acel moment sau sunt mai degrabă sunt strâns legate de reacţiile partenerului. 

Rezultatele sunt neaşteptate! În urmă studiului efectuat pe câteva zeci de femei, active din punct de vedere sexual, s-a descoperit că scoteau aceste gemete, nu neapărat în momentul în care ajungeau la orgasm, ci în momentul în care partenerul lor se pregătea să termine, potrivit CNN

Studiul, efectuat pe femei cu vârstă medie de 22 de ani, a relevat faptul că acestea ajung la orgasm, mai degrabă, în momentul în care se autostimulează, decât în cazul în care sunt stimulate de partener. 

În ciuda acestui aspect, sunetele apar în special în momentul în care partenerul se apropie de orgasm sau chiar în momentul acestuia şi nu în momentul în care ele însele ajung în acest punct. 

Rezultatele arată un aspect interesant! Cercetătorii indică faptul că femeile au fost programate biologic să manipuleze comportamentul intim masculin în interesul lor propriu, cel al procreerii, chiar dacă acest lucru se întâmplă inconştient. Mai exact, ele nu gem neapărat de plăcere ci pentru a-l stimula pe bărbat să-şi încheie actul sexual.