Obiectivul pe care și l-a propus firma producătoare este de 15 milioane de măști de protecție pe lună.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că România a început să producă măști de protecție și a anunțat că în aproximativ două săptămâni producâia va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, adică în jur de 15 milioane de măști pe lună.

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate «motoarele» turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar”, a arătat ministrul în postarea de pe Facebook.

Virgil Popescu a anunțat că firma producătoare va fi susținută financiar să producă toate părțile componente ale măștilor în țară, pentru că este nevoie să avem propriile resurse de producție.

„Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a mai spus Virgil Popescu.