Evenimentul Zilei > Social > Galațiul are cel mai mare centru de recuperare medicală din Moldova
Galațiul are cel mai mare centru de recuperare medicală din Moldova

Galațiul are cel mai mare centru de recuperare medicală din Moldova

Începând de luna trecută, în orașul Galați funcționează cel mai mare centru regional de recuperare medicală din estul țării. Complexul Terra Clinique este dezvoltat de Clinica Medicală Terra Clinique ce operează în centrul orașului Galați din anul 2018. 

”Investiția în noul Complex de balneofizioterapie vine ca o dezvoltare firească, urmare a succesului pe care-l are déjà clinica noastră. Suntem mândri și onorați că putem avea la Galați cel mai mare centru de recuperare medicală din regiune, un proiect în care am angrenat alături de experiența de lideri în domeniu talentul și profesionalismul unei echipe extraordinare de medici specialiști, profesioniști care au la dispoziție acum cele mai moderne echipamente de tratament”, spune Gabriela Ciulei, directorul general al Centrului și fondatoarea Terra Clinique.

Complexul funcționează într-un hotel de patru stele, pe un teren de peste 9.000 metri pătrați și dispune de toate facilitățile necesare unei baze de tratament. Astfel, complexul Terra Clinique oferă servicii medicale complete iar funcționarea sa este gândită pe trei mari zone. Zona de balneofizioterapie și cabinete medicale, între care enumerăm specialitățile neurologie, reumatologie, pneumologie, ozonoterapie, ortopedie-traumatologie, este completată de centrul de îngrijiri medicale, cu 21 de locuri și de zona de cazare și restaurant destinată pacienților care vin la tratament din alte localități.

Centrul poate acomoda pacienți din toată țara, nu doar în regim ambulatoriu, având 40 de locuri de cazare în regim hotelier de patru stele cu pensiune completă. Piscina exterioară, necesară tratamentelor de hidrokinetoterapie, va fi deschisă în luna iunie a anului viitor. 

Pacienții se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medic pentru a beneficia de decontarea prin CNAS a serviciilor de recuperare medicală, în sarcina lor fiind doar serviciile de cazare, ce pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

Acestor servicii li se adaugă si salina destinată pacienților cu afecțiuni respiratorii. Salinoterapia, ale cărei beneficii sunt arhicunoscute și care funcționează prin inhalarea de vapori sărați ce ameliorează diferitele afecțiuni ale aparatului respirator, este deschisă pentru toți pacienții indiferent de vârstă sau de statusul sănătății. 

Complexul Terra Clinique din Galați este deschis zilnic, inclusiv în weekend-uri iar programările se pot obține la numărul de telefon 0336911, ori pe site-ul http://terraclinique.ro.