Potrivit unui comunicat transmis luni de CJPC Galaţi, comisarii instituţiei au efectuat un control la toţi cei 12 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică ce desfăşoară activităţi în incinta Mall Galaţi, ,,în urma autosesizării referitoare la postarea pe Facebook a unei filmări în care se vede prezenţa unui gândac viu printre mâncărurile de la un fast food".

,,S-au găsit abateri la 11 dintre cei 12 operatori economici verificaţi, urmând să se încheie documentele de constatare a contravenţiei prin care se vor aplica două avertismente şi nouă amenzi în valoare totală de 37.000 lei. În trei locaţii s-a constatat prezenţa gândacilor vii şi morţi în spaţiile aferente preparării mâncărurilor. Pentru acestea s-au dispus trei măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentaţie publică şi oprirea definitivă a utilizării la prepararea mâncărurilor a 67 kilograme de alimente", se precizează în comunicat.

 

Filmarea în care gândacii se plimbă prin vitrină a ajuns virală pe internet

Şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei unităţii fast food unde clienţii au filmat, în weekend, gândaci în vitrina cu mâncare. Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii unităţii până la remedierea problemelor constatate.