Evenimentul Zilei > Social > Gala Stelelor Baletului Rus de la Bolshoi Moscova și Mariinsky St Petersburg, se va juca la București, cu decoruri multimedia 3D
Gala Stelelor Baletului Rus de la Bolshoi Moscova și Mariinsky St Petersburg, se va juca la București, cu decoruri multimedia 3D

Gala Stelelor Baletului Rus de la Bolshoi Moscova și Mariinsky St Petersburg, se va juca la București, cu decoruri multimedia 3D

Pe data de 9 martie, pe scena Sălii Palatului din București, va avea loc Gala Stelelor Bal-etului Rus, cu participarea a opt dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolshoi Moscova și Mariinsky Sankt Petersburg.

Artiștii care  vor dansa în Gala Stelelor Baletului Rus de la București sunt Anna Nikulina-Prima Balerina, Anastasia Stashkevich-Prima Balerina,

Ana Turazashvili-Prima Balerina, Denis Rodkin-Principal Dancer, Mikhail Lobukhin – Principal Dancer și Viacheslav Lopatin – Principal Dancer, toți de la celebrul  Teatru Bolshoi din Moscova, în timp ce de la  Teatrul Mariinsky Sankt Petersburg vor urca pe scenă Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, ambii Leading Soloist.

Cu ocazia Galei, vor reveni la București specialiștii de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu românii de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D. Decorul 3D a fost folosit pentru prima dată în România cu ocazia Festivalului Baletului Rusesc din noiembrie anul trecut și a avut un mare succes la publicul de la Sala Palatului.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute, cuprinzând duete atat dansuri solo din opere clasice, cat si și opere moderne. Astfel, publicul din România va putea admira în primul act pas de deux din          Raymonda (Glazunov,Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis    Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda      Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Anna Nikulina și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana        Turazashvili și  Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

 

După o pauză de aproximativ 20 de minute, urmează actul al doilea cu   Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de  Ana Turazashvili și Mikhail     Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deux cu        Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel,Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav LopatinSolo      (Visotsky) cu   Mikhail Lobukhin iar seara va fi închisă de Anna Nikulina și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

Cu siguranță, data de 9 martie 2020 va fi o seară memorabilă pentru iubitorii de balet din București.

Biletele se găsesc în rețelele Eventim, Iabilet, Ticketstore și la Sala Palatului iar prețurile biletelor variază între 350 lei și 500 lei în funcție de categroie.

FOTO: Ana Turazashvili, Prim Balerina la Bolshoi Moscova (fotografie de Alexander Yakovlev)