Evenimentul Zilei > Politica > GAFĂ DE CAMPANIE. „Românii fericiți” de pe afișele PSD sunt din Belarus
GAFĂ DE CAMPANIE. „Românii fericiți” de pe afișele PSD sunt din Belarus

GAFĂ DE CAMPANIE. „Românii fericiți” de pe afișele PSD sunt din Belarus

Viaducte chinezești, grâu polonez și tinere familii fericite din Belarus ne sunt vândute în aceste zile de PSD sub sloganul „Mândri că suntem români!”

Dornici probabil să facă o economie la bugetul de campanie al PSD, strategii alianței majoritare au ilustrat materialele electorale cu imagini luate de pe site-ul de fotografie Shutterstock. Așa se face că, pe lângă poze cu Sfinxul, Atheneul sau mănăstirile din Bucovina, în materiale au apărut, sub recomandarea „România, grânarul Europei”, niște frumoase holde din Belarus, fotografiate de Dimitri Mihalțov, și o familie fericită tot din Belarus, cumpărând de la supermarket. Această ultimă imagine a fost difuzată, de altfel, și pe site-ul premierului Victor Ponta cu mesajul imprimat „România are cea mai mare creștere economică din Europa”, și poate fi văzută și ca panou stradal.


Mândria de a fi român nu merge, se pare, până la a fotografia români pentru posterele de campanie. O comparație sumară între breviarul de campanie al PSD și site-ul Shutterstock mai arată că spicele ținute în mână sunt poloneze, tânărul care citește este spaniol, copilul blond ținut de mână de tatăl său este ucrainean, iar viaductul spectaculos este din China.


Gafa a fost semnalată inițial de Flavius Bunoiu, fost jurnalist. „De unde sunt fotografiile din campania PSD – Sfinxul din Belarus, Arcul de Triumf din Sofia, Voronețul din Letonia și Delta din Polonia. Pe bune, alte atacuri se mai pot inventa?”, a încercat să minimalizeze pagubele Dan Sultănescu, consilierul lui Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: