Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Szabo, campioană și în politică. A fost prima pe lista PSD
Gabriela Szabo, campioană și în politică. A fost prima pe lista PSD

Gabriela Szabo, campioană și în politică. A fost prima pe lista PSD

Gabriela Szabo, fosta mare campioană la atletism a reușit să intre în politică cu dreptul la alegerile locale.

Marea sportivă a câștigat funcția de consilier județean Ilfov  la alegerile locale ce au avut loc pe data de 27 septembrie 2020.

Gabi Szabo a fost prima pe listele candidaților PSD

„Am candidat din partea PSD pentru funcția de consilier județean, am fost prima pe listă susținută de partid. Am fost aleasă consilier județean în urma voturilor, însă așteptăm să se finalizeze întregul proces de votare, ne pronunțăm după”, a declarat Gabriela Szabo .

Gabriela Szabo spunea în campania electorală că dorește să sprijine sportul românesc iar pentru asta este nevoie de oameni cu experiență în sport.

„Candidez la Consiliul Județean Ilfov. Trebuie oameni de sport care să vorbească limbajul sportului și să îl înțeleagă, dar și să îi atenționeze pe cei care încearcă să schimbe ceva. Eu și Elisabeta Lipă ne implicăm foarte mult în partea administrativă”, era anunțul pe care Szabo îl făcea.

Gabriela Szabo a reprezentat cu mândrie România în toată lumea

Pentru activitatea deosebită în sport, Gabriela Szabo  fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei recordul mondial  la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

Gabriela Szabo a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m, și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. Avea să fie de 11 ori campioană mondială, dintre care 3 titluri de campioană mondială universitară, 4 de campioană mondială în sală și 3 de campioană mondială în aer liber la seniori. A mai obținut un titlu de campioană mondială la junior. Plus vicecampioană olimpică la Atlanta, la 1500 de metri.

După o activitate sportivă de prestigiu, Gabriela Szabo și-a anunțat retragerea din sportul profesionist,în anul 2005

De pe 19 august 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalități din viața culturală și sportivă românească.

De asemenea, în anul 2014 a fost numită ministru al Tineretului, potrivit cancan.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: