Odată ajunsă la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a început să-i dea lecții lui Florentin Pandele în materie de pomeni electorale și devine din ce în ce mai sofisticată. Pelerinaje? Moaște? Aici nu vorbim despre bugetul Voluntari, ci chiar despre bugetul Primăriei Capitalei, nu ne permitem noi să trimitem 1.000 de pensionari în vacanță all-inclusive în Grecia?

Nu menționez că nu a rezolvat nimic din problemele reale ale Capitalei (trafic, RADET, transport public, clădirile cu risc seismic) pentru că se vede cu ochiul liber că Bucureștiul arată mai rău pe zi ce trece. „Realizările” adevărate ale doamnei Firea în doi ani de mandat sunt următoarele:

Concursurile „Cel mai frumos balcon”, „Cea mai frumoasă fațadă”, „Cea mai frumoasă grădină”

Ajutor financiar de aproape 11.000 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro

5.000 de vouchere a câte 9.000 de lei pentru bucureștenii care vor să își achiziționeze automobile prietenoase cu mediul. Sau iPad-uri, laptopuri, frigidere.

Vouchere pentru achiziționarea de ochelari.

Vouchere pentru biciclete.

Stimulent financiar de 1500 de lei pentru tinerii care se căsătoresc. (Ciprian Ciucu vorbea de un impact bugetar anual de circa 5,5 milioane de euro)

Acordarea de sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei cuplurilor care împlinesc 25, 50, şi 75 de ani de căsătorie.

 Elevi și profesori trimiși în tabere gratuite la mare.

Bani acordați pentru Catedrală și luați de la consolidările de blocuri. Toată activitatea sa la Primăria Capitalei este dedicată exclusiv votanților PSD: pensionari, oameni cu venituri reduse, probabil fără alte surse de informare cu excepția canalelor de știri. Gabriela Firea este primarul general al pomenilor electorale și vrea să-și fidelizeze votanții. Și chiar dacă aceștia o vor vota și în 2020, Firea uită un lucru: aceste acțiuni îi ignoră, îi sfidează și îi enervează teribil pe cei care au huiduit-o pe Arena Națională atunci când a vrut să fure momentul Simonei Halep. Probabil Gabriela Firea se bazează pe faptul că în contextul alegerilor într-un singur tur, partidele anti-PSD vor veni fiecare cu câte un candidat și își vor canibaliza voturile. Un calcul care poate deveni cu ușurință realitate, dar nu aș subestima nici capacitatea Gabrielei Firea de a mobiliza împotriva sa electoratul anti-PSD. Pare că e pe calea cea bună.