Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea: „Demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc”
Gabriela Firea: „Demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc”

Gabriela Firea: „Demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat, miercuri, că în București se va demara un program de testare pe scară largă în contextul pandemiei de coronavirus, în care prioritare vor fi persoanele de peste 65 de ani, precum și cele cu diverse patologii.

Edilul Capitalei a mai afirmat că în Bucureşti există 483.000 de persoane care au peste 65 de ani și că nu se cunoaşte cu exactitate când va fi demarat programul de testare.

Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc.

În acest sens, am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel care aseară într-o emisiune televizată a solicitat pentru demararea acestui program, în primă etapă, un număr de 12 maşini, pentru ca acestea să ducă medicii epidemiologi şi virusologi la posibilii pacienţi acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie să fie testate.

Astăzi, Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului, a predat deja cu titlu gratuit pe toată perioada acestei pandemii Institutului de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Matei Balş’ un număr de 12 maşini ecologie, electrice, pentru a intra în acest program de testare pe scară largă a bucureştenilor. Noi ne pregătim, iar momentul debutului îl stabileşte domnul profesor Streinu-Cercel. Noi toţi lucrăm sub coordonarea domniei sale”, a delcarat Gabriela Firea, la Realitatea Plus.