Evenimentul Zilei > Social > Gabriela Firea are un nou dușman! O jumătate de milion de români suferă
Gabriela Firea are un nou dușman! O jumătate de milion de români suferă

Gabriela Firea are un nou dușman! O jumătate de milion de români suferă

Primarul General, Gabriela Firea, i-a convocat într-o ședința de urgență pe toți factorii responsabili cu implementarea planului de măsuri privind combaterea ambroziei de pe teritoriul Capitalei.

Ședința a avut loc astăzi la ora 11, la sediul Primăriei Municipiului București.

„Avem doar declarați 500.000 de români alergici la ambrozie, dar numărul poate fi mai mare pentru că unele persoane poate se tratează acasă sau nu și-au descoperit această alergie și consideră că doar trec printr-o perioadă de răceală.

Având în vedere că fenomenul ia amploare, cred că și autoritățile trebuie să se adapteze acestei situații și să vină cu măsuri suplimentare.
După acțiunea în teren, și anume curățarea terenurilor care ne aparțin, pentru că e obligația proprietarilor de a-și curăța suprafețele de buruieni și, în special, de ambrozie.

Putem direct să propunem și să și adoptăm măsura ca, la începutul sezonului cald, în momentul identificării acestor terenuri pe care crește ambrozia, să aplice direct cuantumul maxim prevăzut de lege al amenzilor pentru aceste tipuri de contravenție. Pentru persoanele fizice este un minim de 750 de lei și un maximum de 5.000 de lei.

Somație, notificare și direct amendă. Pentru persoane juridice, avem un minim de 5.000 de lei și un maximum de 20.000 de lei”, a spus Firea.

La comandament au fost convocați: Prefectul Municipiul București, Prefectul Județului Ilfov, precum și reprezentanți ai următoarelor instituții: Direcția pentru Agricultură a Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov, Garda Națională de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului București, Administrația Națională Apele Române, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, Compania Națională de Cai Ferate CFR SĂ – Regionala CF București, reprezentanți ai celor șase sectoare ale Capitalei.

De asemenea, la comandament au participat și reprezentanții instituțiilor subordonate Primăriei Capitalei cu atribuții în gestionarea acestei situații.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: