Aşadar, anunţă Firea, că mâine de dimineaţă elevii a cinci şcoli din Bucureşti din sectoarele 1 şi 6 vor putea folosi autobuzul şcolar. Este vorba despre şase mii de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul şcolar. Cele două şcoli din sectorul 1 sunt Herăstrău şi Grădeanu, iar şcolile din sectorul 6 sunt: Colegiul Elena Cuza 279 şi şcoala generală Sf.Andrei.

În afară de transportul elevilor, spune PG, o altă preocupare “este siguranţa acestora şi împreună cu poliţiile locale de sector şi Poliţia Naţională dar şi Poliţia Capitalei vom asigura tot ceea ce ţine de securitatea, de garantarea integrităţii atât a elevilor cât şi a profesorilor. Ştiţi că au fost destule cazuri, unele au fost preîntâmpinate altele nu, şi de aceea luăm foarte în serios siguranţa elevilor”.

Gabriela Firea a mai dorit să comunice faptul că “o altă sursă de trafic intens sunt barierele CFR coborâte la vârfurile de trafic, mă refer acum la Petrican şi Andronache…. avem speranţa că în perioada următoare (am trimis o scrisoare în acest sens şi am fost contactată de către ministurl Transporturilor) sunt convinsă că vom găsi o soluţie pentru ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, adică dimineaţa între 6.30- 9.30 şi spre seară între 16.30 şi 19.30 pentru că de foarte multe ori aceste bariere sunt coborâte şi câte jumătate de oră ceea ce formează un trafic intens în zona Pipera unde sunt şi foarte multe corporaţii cu mii de angajaţi..”

În ceea ce priveşte gardurile de protecţie ale liniei de tramvai (a fost recent şi un incident…ştiţi ce s-a spus pe reţelele de socializare: vatman versus sofer de BMW) , iată că încă odată s-a dovedit utilitatea acestor garduri de protecţie….avem 4 linii de tramvai care sunt protejate de garduri astfel încât fluenţa tramvaelor este constatată de către cetăţeni şi sunt din ce în ce mai mulţi bucureşteni care călătoresc cu tramvaiul şi ne-am bucura să se achziţioneze cât mai repede cele 100 de tramvaie. Achiziţia nu este nici suspendată, nici anulată, suntem încă în procedură. În concluzie, spune Gabriela Firea, în acest moment se lucrează la cât mai multe linii protejate de aceste garduri.