„Ştiţi cu ce m-am făcut eu de regulă remarcat? Prin faptul că (…) şi e foarte greu în viaţă politică: să te ţii de cuvânt. Punctul meu forţe e că mă ţin de cuvânt (…). E important în aceste momente dramatice. (…) Dacă tot eşti numit într-o funcţie că demnitar sau ales…este nevoie acum de seriozitate. …Cred că nimenu nu mai da ceva pe oameni care vorbesc prostii. Îmi dau seama că eu şi colegii mei, de la MAI trebuie să fim gata în orice moment şi trebuie să muncim. … De aceea şi proiectul politic al UNR a crescut foarte mult. Avem peste 100 000 de oemani care au venit la noi în ultimele 3 luni. (…) Eu cred că românii de aceste lucruri au nevoie acum”, a spus Gabriel Oprea.

Întrebat dacă are întenţia de a fi premier, el a răspuns: „Nu. Poate că aş reprezenta o soluţie. Nu, a te ţine de cuvânt când eşti în guvern. (…) În guvernul în care sunt acum, prim ministru e Victor Ponta, iar eu îl susţin pe Victor Ponta".

"Caut să-mi fac datoria, caut să fiu serios. Sunt pe domeniul securităţii naţionale, cred că aici sunt bun”, a subliniat Gabriel Oprea.