Gabriel Berca a declarat, ieri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că PSD a trecut la racolarea masivă de primari ai opoziţiei în Moldova, el amintind de practicile din timpul guvernării Năstase.

"Este necesar un echilibru politic în această zonă a ţării. PSD a trecut la o racolare masivă de primari ai opoziţiei. Nu vrem să ne întoarcem înainte de 2004, când Moldova era roşie", a declarat vicepreşedintele PMP, Gabriel Berca, citat de Mediafax.

El a precizat că mai ales în mediul rural PMP întâmpină dificultăţi în a recruta militanţi, întrucât oamenii se tem de represaliile primarilor din localităţile respective. Berca a spus că miercuri s-a întâlnit cu şefii organizaţiilor PMP din Moldova şi cu secretarii generali ai filialelor din această zonă şi că ţinta partidului la alegerile europene, pe zona Moldovei, este obţinerea unui scor format din două cifre.

"Este importantă organizarea, iar azi (miercuri – n.r.) la Iaşi, am avut o întâlnire tehnică pentru europarlamentare. Vom avea o campanie decentă, nu una bazată pe acuze gratuite", a declarat Gabriel Berca.

El a adăugat că PSD şi partidele aliate au un bazin electoral de cel mult 40-42 la sută, însă formaţiunile de dreapta depăşesc împreună scorul PSD.

"O prezenţă mare la vot ar ajuta partidele mai mici, în nici un caz PSD”, a mai spus Berca.