Gabi Bădălău nu scapă de problemele cu legea. Un nou proces

Gabi Bădălău nu scapă de problemele cu legea. Un nou proces Gabi Bădălău. Sursa: Arhiva EVZ

Gabi Bădălău nu scapă de problemele cu legea. Iubitul Biancăi Drăgușanu ajunge iar în fața instanței, din cauza unei noi sancțiuni contravenționale. Procesul a fost deschis de acesta în urmă cu o săptămână. Afaceristul are și un proces penal, în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar pentru un contract de rețea de alimentare cu apă.

Gabi Bădălău, din nou în fața instanței

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, preciza DNA, la momentul respectiv, potrivit Spynews.

Ne puteți urmări și pe Google News
Gabi Bădălău

Gabi Bădălău. Sursa foto Youtube

Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită

În urmă cu câteva luni, fiul fostului baron de Giurgiu Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită într-un dosar de mare corupție investigat de DNA. Curtea de Apel București a decis definitiv începerea judecății pe fond, confirmând ancheta în care anchetatorii îl acuză pe Gabi Bădălău că a dat mită în colaborare cu tatăl său.

Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu

Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu. Sursa foto Arhiva EVZ

CAB a respins contestația lui Bădălău la prima decizie de cameră preliminară, stabilind că probele și ancheta DNA sunt procedual obținute și întocmite.

Ce acuzații i-au fost aduse

„În baza art. 4251 alin. (1) și (7) pct. 1 lit. b) din Codul de procedură penală, raportat la art. 347 din Codul de procedură penală, respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul – inculpat Gabriel Bădălău, împotriva încheierii din data de 30.08.2023, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu – Secția Penală.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă pe contestator la plata către stat a sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu, la data de 20.02.2024, prin punerea hotărârii la dispoziția părtilor, a persoanei vătămate și a procurorului, prin mijlocirea grefei, conform art. 405 alin. (1) din Codul de procedură penală”, se arată în decizia de marți a CAB.