Evenimentul Zilei > Justitie > Furturi de sezon. Bicicletele!
Furturi de sezon. Bicicletele!

Furturi de sezon. Bicicletele!

După două luni de spionat trei hoți de biciclete, polițiștii Secției 5 din București au percheziționat, ieri dimineață, locuințele acestora de pe Șoseaua Chitilei.

 Au găsit acolo o colecție de 24 de biciclete furate, printre care una cu motor, periuțe de dinți electrice, o tricicletă și trei skateboard-uri, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. „Furau biciclete, dar și periuțele de dinți din farmacii, iar una al cărei preț este 200 de lei era vândută în târgul Vitan cu 50. Cei trei suspecți furau numai lucruri de valoare. Chiar și mâncare scumpă. Unul dintre cei reținuți este consumator de droguri injectabile”, a precizat, pentru EVZ, comisarul Ionuț Dană, șeful Secției 5.

Cine le revendică?

Printre bicicletele recuperate de polițiști sunt și unele extrem de scumpe. Cunoscătorii spun că ar valora 3.000 de lei una dintre ele, iar alta, cu motor, ar face 10.000 de lei. Comisarul Dană spune că nu s-au înregistrat plângeri pentru toate bicicletele găsite la hoții de pe Șoseaua Chitilei, dar că sesizări se pot se pot depune și în zilele următoare. Cei trei tineri sunt reținuți pentru furt calificat, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Un politician pieton

Adrian Papahagi a ieșit, anul trecut, puțin după ora 23.00, de la emisiunea „Cronica de noapte” a lui Grigore Cartianu, de la Nașul TV, și a avut surpriza să-și găsească bicicleta fără o roată. Politicianul o legase de un stâlp, pe Calea Victoriei. Cum hoții nu au putut desface lanțul, pentru a lua bicicleta cu totul, s-au mulțumit cu o roată.