Evenimentul Zilei > Politica > Furtună şi frig pe litoral
Furtună şi frig pe litoral

Furtună şi frig pe litoral

Toate porturile de la mare sunt închise din cauza vântului puternic care suflă în rafale, depăşind şi 75 km/ oră. Vijelia a pus la pământ mai mulţi copaci , a doborât panouri publicitare şi electorale, un stâlp de telefonie, şi a smuls, cu totul, un acoperiş din centrul Constanţei

Valurile uriaşe pun în pericol siguranţa navigaţiei fapt pentru care autorităţile au supendat activităţile în porturile Constanta Nord, Constanţa Sud-Agigea, Constanţa Sud Fluvial şi Mangalia din cauza vintului puternic care sufla, lângă ţărm, cu aproape 80 km/ora. Traficul de barje pe Canalul Dunăre Marea Neagră  este restricţionat. Navele aflate in rada interioară şi exterioară a portului Constanţa au fost sfătuite să stea cu motoarele în funcţiune pentru a trage la adapost în caz de nevoie. In port, navele şi-au întărit legăturile la cheu pentru evitarea accidentelor de navigaţie.

Mai mulţi copaci doborâţi de vântul puternic au căzut în Constanţa şi Mangalia, avariind două autoturisme. Acoperişului unei case de pe strada Aristide Karatzali, aflată pe malul mării, a fost smuls de furtună. Pompierii de la ISU Dobrogea intervin pentru înlăturarea resturilor metalice şi din lemn , care ar putea pune în pericol trecătorii. Zeci de panouri publicitare şi bannere electorale au fost distruse de vijelie. Avertizarea de cod galben a fost prelungită, pentru Dobrogea, până la ora 16,00. La ora 13,00 la Constanţa s-au înregistrat 4 grade Celsius.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: