Evenimentul ZileiVremeaFurtuna de zăpadă lovește România la noapte. Cod Galben de vreme rea pentru 2 zile

Furtuna de zăpadă lovește România la noapte. Cod Galben de vreme rea pentru 2 zile

Furtuna de zăpadă lovește România la noapte. Cod Galben de vreme rea pentru 2 zile
După spusele meteorologilor, furtuna lovește România la noapte. Cei de la ANM au emis un Cod Galben de vreme rea valabil timp de 2 zile.

Furtuna lovește România la noapte. Asta spun meteorologii de la ANM care au emis două avertizări de tip Cod Galben de vreme rea și ninsori.

Se pare că deși era așteptată o creștere a temperaturilor, acestea vor scădea.

Schimbarea bruscă de temperatură are loc începând de marți noapte. Atunci sunt anunțate furtuni și ninsori violente în toată țara.

Intervalul de valabilitate al alertei de tip Cod Galben este: 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00.

Sunt semnalate precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Furtuna lovește România la noapte

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

A doua avertizare Cod Galben vizează ninsori însemnate cantitativ. Meteorologii anunță că se va depune un strat de zăpadă consistent.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent, arată ANM.

Citește și: Vremea se schimbă radical: anunț de ultimă oră de la ANM


Accesează: