Evenimentul Zilei > Vremea > Furtuna Aurore a provocat haos în Franța. Pagubele sunt considerabile
Furtuna Aurore a provocat haos în Franța. Pagubele sunt considerabile

Furtuna Aurore a provocat haos în Franța. Pagubele sunt considerabile

Furtuna Aurore care a măturat nordul Franței, în noaptea de miercuri spre joi, a produs numeroase pagube și a dus la blocarea circulației feroviare.

Peste 250.000 de locuinţe din nordul Franței au rămas fără energie electrică, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă, în principal în Normandia. Aceste probleme s-au datorat vânturilor puternice generate de furtuna Aurore. Zona de nord a Franței a fost măturată de furtuna care s-a manifestat cu putere în noaptea de miercuri spre joi, informează AFP.

„Circa 250.000 de case sunt private de energie electrică în nordul Franţei, mai ales în Normandia. Toate echipele noastre sunt mobilizate pentru rezolvarea incidentelor legate de furtuna Aurore”, se arată într-un comunicat al Enedis, compania care gestionează reţeaua de energie electrică din Franţa.

Pentru a remedia toate defecțiunile apărute, compania a mobilizat în jur de 3.000 de tehnicieni care vor lucra non-stop.

Circulația trenurilor a fost perturbată

Tot din cauza furtunii Aurore, circulaţia trenurilor a fost perturbată în nordul ţării. Pe internet, mai mulți utilizatori au semnalat situația. Aceștia au distribuit mai multe imagini cu copaci scoși din rădăcină și prăbușiți pe șinele de cale ferată.

„Circa o sută de incidente” au fost raportate pe şinele de cale ferată, după cum a indicat SNCF, compania naţională de cale ferată care operează în Franța.

Conform sursei citate, traficul rutier continua să se desfăşoare în condiţii dificile în mai multe regiuni din Normandia. Se circulă cu dificultate în Hauts-de-France, Ile-de-France, Lorena şi Champagne-Ardennes, au declarat surse SNCF pentru AFP. Cu toate acestea, circulaţia trenurilor de mare viteză se desfăşoară în condiţii normale.

În regiunea Ile-de-France, circulaţia trenurilor a fost perturbată pe aproape toate liniile feroviare care duc spre Paris.

Furtuna Aurore se îndreaptă spre Germania

Furtuna Aurore, care a afectat nordul Franţei începând de miercuri după-amiază, s-a deplasat spre est în noaptea de miercuri până joi. Vântul a bătut cu viteze foarte mari, rafale de 175 km/h fiind înregistrate la Fecamp (Seine-Maritime), de 143 km/h la Granville (Manche), de 134 km/h la Ile de Groix (Morbihan) şi de 109 km/h la Paris Montsouris. Informațiile au fost prezentate de institutul meteorologic francez.

În Lorena, 20.000 de clienţi au rămas curent electric joi dimineaţă, alți 4.000 de utilizatori au avut probleme în Alsacia, iar peste 6.000 în Franche-Comte.

Furtuna Aurore continuă să se deplaseze spre est și amenință, acum Germania, potrivit Meteo France.