Evenimentul Zilei > International > Furtuna a făcut ravagii: un mort, mai mulți răniți, copaci smulși din rădăcini
Furtuna a făcut ravagii: un mort, mai mulți răniți, copaci smulși din rădăcini

Furtuna a făcut ravagii: un mort, mai mulți răniți, copaci smulși din rădăcini

Mai întâi au fost furtunile, apoi inundațiile. O persoană a murit, altele au dispărut, şoselele sunt acoperite de apă, copacii sunt căzuţi. Spania se confruntă cu o situație dramatică în ultimele zile.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi altele două au fost date dispărute, ca urmare a furtunilor violente însoţite de ploi abundente şi viituri, care au avut loc în Spania.

Mai multe localităţi din Catalonia, Valencia şi Insulele Baleare sunt acoperite de ape, inundațiile fiind unele din tre cele mai putrenice. În plus, vântul a smuls copacii din rădăcini, şoselele au fost acoperite de ape şi zeci de oameni au rămas izolaţi, fiind salvaţi cu elicopterele.

În urma acestor fenomene meteo dramatice, temperaturile au scăzut dramatic. În Ibiza, trei oameni au fost răniţi după ce o tornadă a lovit o localitate din vestul insulei. Martorii povestesc că s-a făcut întuneric brusc, apoi a apărut tornada ”ca un zid alb”. Şi în regiunea Tarragona furtuna a făcut ravagii. Copacii au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste autoturisme, stâlpii de electricitate s-au prăbuşit.

Furtuna a lovit și localitățile din sudul Franţei, unde s-au înregistrat pene de curent în toată regiunea de la graniţa cu Spania.