Fursecurile fără făină și fără zahăr. Un desert delicios pentru toată familia.
- Maria Pană
- 12 februarie 2024, 09:30
Fursecurile cu ovăz și banana sunt potrivite pentru orice moment al zilei. Fie că vorbim despre micul dejun sau despre un desert după masă, aceste fursecuri se încadrează de minune.
Fursecurile fără făină și fără zahăr sunt potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pot fi servite alături de o cană de lapte sau alături de o cană de cafea. De altfel pot constitui și o gustare între mese.
Ingredientele pentru acest desert sunt următoarele: 30 de grame de fulgi de ovăz, ½ linguriță de scorțișoară măcinată, ¼ linguriță de vanilie, un praf de sare, un praf de nucșoară măcinatp, 1 banană, 40 de grame de unt de arahide, 10 grame de nuci, 60 de grame de fructe de pădure prospete sau congelate.
Rețeta extrem de simplă pentru fursecurile fără zahăr
Înainte de a începe prepararea compoziției preîncălziți cuptorul la 190 de grade, pentru ca în momentul în care puneți fursecurile la cuptor acesta să fie deja cald. Apoi vă asigurați că pregăți tava în care veți pune la copt fursecurile.
O tapetați cu hârtie de copt, iar apoi vă puteți apuca de aluat. Prima dată pasați banana cu o furculiță astfel încât aceasta să se transforme în piure. Apoi adăugați untul de arahide și mestecați în compoziție până când se omogenizează.
Apoi puneți fulgii de ovăz și amestecați din nou compoziția.
Desert prietenos pentru oricine
Ulterior adăugați nucile și condimentele în aluat și amestecați. După ce s-a omogenizat totul veți modela fursecurile. Dacă aveți forme de piscoturi le puteți folosi pentru a modela mai ușor aluatul.
Dacă nu le puteți face sub forma unor biscuiți rotunzi pe care îi puneți în tava de copt. Apoi dați la cuptor. Timp de 18-20 de minute lăsați fursecurile să se rumenească. Apoi după ce s-au rumenit le scoateți din cuptor și le lăsați să se răcească.
Pot fi servite în diferite moduri, dar cel mai impotant este că pot fi servite de toată lumea. Mai ales că nu au indice glycemic mare și nu conțin zahăr sau făină. Ppoftă bună!