Furia albă lovește România. Ce zone se află sub Cod galben. Alertă la ANM

Furia albă lovește România. Ce zone se află sub Cod galben. Alertă la ANM

Mai multe județe sunt vizate de un Cod galben de ceață, conform estimărilor emise de meteorologi, începând de duminică dimineață.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineaţa mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabile în mai multe judeţe.

Astfel, în judeţele Olt, Dolj, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Constanţa şi Tulcea, până la ora 14.00, se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fenomene similare vor fi şi în județul Ilfov, precum şi în zonele joase ale judeţelor Argeş, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa. În unele zone, izolat şi trecător, va fi burniţă sau ploaie slabă sau burniţă care va depune polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Prognoza meteo România 29 noiembrie 2020

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână. Potrivit acestora, vremea se va încălzi, temperaturile atingând valori mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Vremea în Banat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 29 noiembrie, iar din următoarea săptămână temporar vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

Vremea în Crișana

În Crișana, între 29 noiembrie şi 02 decembrie, temperaturile vor fi în creştere apreciabilă și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 8…12 grade ziua şi 2…5 grade noaptea. Conform prognozei, între 28 și 29 noiembrie va ploua local, iar de săptămâna viitoare probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi relativ ridicată.

Vremea în Transilvania

Și în Transilvania, între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7…12 grade ziua şi -2…2 grade noaptea.

Vremea în Maramureș

Maramureș. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie va urma o încălzire a vremii, ce se va resimţi cu precădere la valorile nocturne, care vor deveni preponderent pozitive, de 0…2 grade, iar amiezele vor înregistra 9…11 grade, mediat regional.

Vremea în Moldova

În zilele de 29 și 30 noiembrie, media maximelor va fi în jur de 7 grade Celsius. După această dată, această medie va rămâne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade. Nopțile vor deveni și ele reci, raportat la normalul termic al perioadei.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, între 27 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în creştere, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 10…13 grade, ziua şi 3…6 grade – noaptea.

Vremea în Muntenia

Prognoza meteo în Muntenia arată că între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de 8…10 grade, ziua şi 0…3 grade, noaptea.

Vremea în Oltenia

Pentru Oltenia, meteorologii anunță temperaturi în ușoară creştere, cu o medie regională de 7…9 grade, ziua şi 0…3 grade, noaptea. De asemenea, după 29 noiembrie, probabilitatea lor de apariției va fi în creștere, astfel încât se pot semnala local și temporar, fiind în general slabe.