„Oamenii noi” se dovedesc a fi nişte găinari. Şeful lor îşi trimite soția la Milano din fonduri europene, marele luptător pentru justiție minte ca un porc pentru o… garsonieră. În hârtii pe care le verifică… maică-sa”, scrie Funeriu, pe Facebook.

Referirea fostului ministru este la Stelian Ion, acuzat că ar fi obținut ilegal o locuință ANL. După ce a fost descoperită sulfuroasa afacere, Stelian Ion a dat vina pe mama lui, care a lucrat la ICRAL, adică tocmai la instituția care se ocupa cu acordarea acestor locuințe, astăzi RAEDPP Constanța (Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța).


Stelian Ion, autodetonare în direct. Rămâne Constanța fără candidat USR la Primărie?

Deputatul Stelian Ion a intrat în carantină. Un „samsar imobiliar” i-ar fi venit de hac


Altul are ca unică realizare (într-un mandat de parlamentar!) un scandal că nu a fost lăsat să intre cu bicicleta la Cotroceni”, mai scrie Funeriu, referindu-se la episodul în care deputatul USR Iulian Bulai a fost oprit de un jandarm, la intrarea în curtea Palatului Cotroceni. El mergea atunci la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou gruvern. Politicianul a făcut scandal că nu a fost lăsat cu bicicleta în clădire.

„Băbăieți, să vă învăț o chestie: când nu eşti curat ca lacrima e o mizerie să te urci pe un piedestal moral înşelând milioane de oameni. Eu, şi alții ca mine, putem face asta, voi nu! Pentru că sunteți ipocriți, varză pe fond şi cu ambiție mică!”, mai șarjează Funeriu. 

„Spuneam acum câteva luni, şi un eurodeputat PLUS îşi permintea să mă ia la 11m, că prin PLUS vor fi vârâți pe gâtul USRului (care respinge prin statut traseismul) „putreziciuni politice”. Fix asta se întâmplă prin fuziune: utecistul şef Cristian Preda, intelectualul fonf al politicii româneşti, intrat în PDL cu o zi înaintea candidaturii la europarlamentarele din 2009 şi în PMP cu o zi înaintea candidaturii la europarlamentarele din 2014 caută iar o sinecură prin această fuziune. Şi mai sunt şi alții”, a adăugat fostul ministru.

„Încă, din comoditate, pragmatism şi utilitarism, tac referitor la PNL şi din decență referitor la PMP. N-o să fie frumos când nu o s-o mai fac”, a încheiat, amenințător, fostul politician de vârf.