Fructele şi legumele, la control

Fructele şi legumele, la control

Pe lângă produsele de origine animală, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va efectua controale şi în domeniul produselor alimentare de origine non-animală, în special din sectorul legumelor şi fructelor, potrivit unui comunicat al Autorităţii.

"În ultima perioadă, am primit o serie de semnale şi sesizări cu privire la calitatea îndoielnică a unor legume sau fructe care ajung pe piaţa românească. De aceea, am decis să extindem verificările şi pentru legumele şi fructele care intră în ţara noastră în urma schimburilor intracomunitare", susţine preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

Structurile de specialitate ale autorităţii la nivel judeţean vor verifica prezenţa reziduurilor de pesticide, a nitriţilor şi nitraţilor din legume şi fructe precum şi încadrarea nivelului acestora în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare.

În cadrul acţiunilor vor fi prelevate probe, care vor fi trimise spre analiză laboratoarelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, se mai arată în comunicat

Ne puteți urmări și pe Google News

Controalele vizează fructele şi legumele provenite din import, comerţ intracomunitar şi producţie autohtonă, la procesare, depozitare şi comercializare.