Frigul cuprinde toată România. Temperaturile abia vor trece de 0 grade Celsius

Frigul cuprinde toată România. Temperaturile abia vor trece de 0 grade Celsius Sursa: arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în următoarele două zile, vremea va deveni mai rece decât normalul acestei perioade, iar temperaturile abia vor trece de 0 grade Celsius.

Astfel, în noaptea de luni spre marți vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru și local în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -17 și -5 grade, mai scăzute în Maramureș și Transilvania, izolat până spre -23 de grade. Cerul va prezenta înnorări în sud-estul țării, iar în rest va fi mai mult senin. Temporar va ninge slab în Dobrogea și local în estul Munteniei și sudul Moldovei.

Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor atinge 70-80 km/h, iar îndeosebi în prima parte a nopții, local și temporar, și în regiunile estice și sud-estice, în general, cu viteze de până la 40-50 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marți vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării

Vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineața în nordul, nord-estul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu excepția extremității de sud-est a teritoriului, unde se va menține noros și izolat va mai ninge slab. Începând din orele după-amiezii, nebulozitatea se va extinde treptat începând din nord și se vor semnala ninsori slabe în Maramureș, Transilvania și în Moldova, precum și în zonele de munte, local în Crișana și izolat în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, spulberând zăpada, dar trecător și pe arii restrânse, ziua pe litoral și în extremitatea de sud-vest, iar spre sfârșitul intervalului în nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 3 grade, iar cele minime, mult mai ridicate față de noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -11 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.