Reacția FRF, după ce Gigi Becali a fost sancționat de UEFA pentru că s-a autodenunțat

Reacția FRF, după ce Gigi Becali a fost sancționat de UEFA pentru că s-a autodenunțat Gigi Becali. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Gigi Becali nu a scăpat de sancțiune din partea UEFA, după ce s-a autodenunțat și a recunoscut că a jucat la pariuri. Oficialii de la FRF au reacționat după aflarea deciziei.

Gigi Becali s-a legat din nou la cap, fără să-l doar, anul trecut. Atunci când, a ieșit public după meciul dintre Nordsjaelland – FCSB, din turul 3 preliminar al Conference League, și a afirmat că a pariat 20.000 de euro.

UEFA a deschis un dosar, iar astăzi a fost anunțată sancțiunea. Finanțatorul „roș-albaștrilor” a primit o amendă în valoare de 20.000 de euro din partea forului european.

„Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7. Dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu.

Gigi Becali, amendat de UEFA, pentru că a pariat

Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă”, trâmbița latifundiarul din Pipera.

Iar oficialii de la FRF reacționau în luna august a anului trecut.

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon.

Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”.

Astăzi, oficialii de la „Casa Fotbalului” au făcut câteva precizări pe această temă.

„Federația Română de Fotbal nu a primit o informare oficială cu privire la sancțiunea UEFA. Fiind vorba despre un meci dintr-o competiție intercluburi la nivel european, UEFA a deschis procedura disciplinară și același for a aplicat și sancțiunea.

FRF a colaborat cu inspectorii disciplinari UEFA pe parcursul procedurii. Prin urmare, nu se impune ca FRF să deschidă o procedură disciplinară suplimentară”, au spus cei de la FRF, pentru Fanatik.