Acuzații grave la adresa DNA. Procurorii anticorupție au fost criticați pentru modul în care decurge ancheta în cazul fraudării examenelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, persoana care a făcut denunțul afirmând că nu a primit niciun răspuns la sesizarea sa. Mai mult, denunțătorul susține că nu ar fi fost chemat să dea declarații de către procurorii DNA, scrie Libertatea

La DNA a fost depus pe data de 2 octombrie un denunț legat la fraudarea examenelor de către cei care doreau să devină piloți, însă procurorii nu au făcut niciun demers până în prezent. Persoana care a depus sesizarea la DNA a făcut o reclamație și la Agenția Europeană de Siguranță a Aviației ( EASA), pe data de 25 septembrie, însă nu a primit niciun răspuns.

Au vrut să devină piloți, dar au fraudat examenele

Candidații care au dorit să obțină în această toamna licența de pilot,  au fraudat examenele susținute la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, folosindu-se de grupul de WhatsApp. Practic, ei au făcut poze la testele grilă primite și le-au postat pe grupul WhatsApp. Persoane din afara sălii de concurs le-au dat răspunsurile corecte la testul grilă . Pentru a nu crea suspiciuni examinatorilor , candidații s-au sfătuit între ei să mai greșească unele răspunsuri.“Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, și-au spus unii altora candidații,în timpul examenului de Meteorologie, considerat cel mai dificil.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a început verificări, reprezentanții companiei rămânând uluiți în legătură cu modul în care au fost fraudate examenele.

“Nu am crezut că așa ceva se poate întâmpla!”, au declarat, șocați, oamenii care au cele mai importante poziții în organigramă AACR, Armand Petrescu și Tudorel Român, atunci când li s-au prezentat probele .