Evenimentul ZileiSocialTrei frați din România au fost condamnați la 28 de ani de închisoare în Anglia! Care este motivul condamnării

Trei frați din România au fost condamnați la 28 de ani de închisoare în Anglia! Care este motivul condamnării

Trei frați din România au fost condamnați la 28 de ani de închisoare în Anglia! Care este motivul condamnării
Valentin Lupu, de 25 de ani, Grigore Lupu, de 39 de ani, și Alexandru Lupu, de 43 de ani, au fost condamnați, în total, la 28 de ani de închisoare, de către tribunalul din Blackfriars Crown. Cei trei bărbați erau membrii unei grupări criminale din Ilford care racola persoane din România şi le aducea în Marea Britanie pentru a le exploata în construcţii.

Victimelor li se promiteau salarii de 500 de lire sterline pentru o lună de muncă, dar când ajungeau în Marea Britanie erau lăsate fără cărţi de identitate şi erau forţate să locuiască în case supraaglomerate din estul Londrei şi în condiţii greu de imaginat. Multe dintre persoanele care ajungeau pe mâna celor trei bărbaţi erau bătute şi nu aveau acces la propriile venituri, care erau controlate de grupare.

Pentru ca acestea să deţină calificările necesare cerute de munca în construcţii, cei trei fraţi falsificau documentele necesare angajării. Bărbaţii exploatau persoane de mai bine de trei ani şi au obţinut venituri de peste 1.2 milioane de lire sterline.

În octombrie 2018, în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată în Londra și în România, au fost descoperite 33 de victime ale celor trei: 24 de bărbați 4 femei și cinci copii.

Valentin Lupu și Grigore Lupu au fost condamnați la 10 ani de închisoare fiecare, iar Alexandru Lupu, la 8 ani de închisoare, informează mylondon.news, citat de adevarul.ro


Accesează: