Evenimentul Zilei > Actualitate > Franţa va cheltui O SUMĂ ENORMĂ pentru MĂSURILE ANTITERORISM. Este vorba despre sute de milioane de euro
Franţa va cheltui O SUMĂ ENORMĂ pentru MĂSURILE ANTITERORISM. Este vorba despre sute de milioane de euro

Franţa va cheltui O SUMĂ ENORMĂ pentru MĂSURILE ANTITERORISM. Este vorba despre sute de milioane de euro

Recentele atentate de la Paris, dar şi cele din luna ianuarie, de la redacţia Charlie Hebdo, i-au convins pe liderii Franţei că este timpul să investească şi mai mult în măsurile de securitate.

Astfel, Franţa va cheltui 600 milioane de euro în 2016 pentru lupta împotriva bestiilor jihadiste. Anunţul a fost făcut joi de ministrul francez al Finanţelor, Michel Sapin.

“În total, mobilizarea acestor noi măsuri va conduce la cheltuieli suplimentare din bugetul de stat în valoare de 600 de milioane de euro în 2016”, a anunţat Michel Sapin în deschiderea dezbaterii despre proiectul de buget pentru 2016.

Va fi permisă astfel finanţarea “unor noi posturi şi echipamente”. “Contextul actual solicită o consolidare de o amploare excepţională a mijlocelor de securitate şi apărare. De aceea, ne asumăm, în contextul discuţiilor despre bugetul de stat din 2016, degradarea deficitului. Guvernul propune crearea în 2016 de noi posturi în trei ministere – de Interne, de Justiţie şi de Apărare. La Ministerul de Interne, în poliţie şi jandarmerie, 5.000 de posturi suplimentare vor fi create în doi ani. În total, vom reveni, în 2017, la nivelul posturilor din 2007”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Recentele atentate teroriste au vizat şase zone din Paris, iar din cauza acestor evenimente fiind înregistraţi 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Gloanţele îi ŞUIERAU LA URECHE şi EA ÎNCĂ TASTA TELEFONUL. Ce-o fi fost în mintea femeii prinsă în BAIA de SÂNGE de la Paris

"ISIS e o ameninţare la adresa umanităţii". Musulmanii din Franţa AU IEŞIT ÎN STRADĂ REVOLTAŢI de actele criminale ale DEZAXAŢILOR JIHADIŞTI care COMIT CRIME oribile în numele RELIGIEI: Islamul nu înseamnă terorism

CÂT DE SIMPLU COORDONA Abdelhamid Abaaoud OPERAŢIUNILE SÂNGEROASE. Dezvăluirea unui agent antiterorist