Evenimentul Zilei > International > Franța sub teroarea islamistă. La un pas de un nou carnagiu. Se plimba cu maceta prin Paris
Franța sub teroarea islamistă. La un pas de un nou carnagiu. Se plimba cu maceta prin Paris

Franța sub teroarea islamistă. La un pas de un nou carnagiu. Se plimba cu maceta prin Paris

Un bărbat care s-a plimbat marţi cu o macetă asupra sa printr-o zonă din centrul Parisului a fost arestat în camera sa de hotel, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei franceze, potrivit Reuters.

Mai mulţi trecători au sesizat poliţia după ce l-au văzut pe bărbat, a adăugat purtătorul de cuvânt. El a mai spus că până în prezent nu există informaţii despre potenţiale victime şi că a fost deschisă o investigaţie.

„O persoană în posesia unei macete a fost raportată printr-un apel la stația de metrou Père-Lachaise. Nu există victime în acest stadiu. O anchetă este în desfășurare”, a declarat o altă sursă.

Contrar a ceea ce indica informațiile transmise pe internet, cartierul nu a fost înconjurat, a spus aceeași sursă.

Franța se află în stare de șoc după ce trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite de un atacator înarmat cu un cuţit, la 29 octombrie 2020, la o biserică din Nisa (oraş din sudul Franţei), într-un incident descris de primarul oraşului de la Marea Mediterană, Christian Estrosi, drept terrorism.

Franţa a cunoscut, în ultimele două săptămâni, două atacuri teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris, a arătat ambasadoarea Laurence Auer, care a menţionat că ţara sa nu va ceda în „faţa niciunui spirit al terorii”.

„Franţa a cunoscut, în ultimele două săptămâni, două atacuri teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris. Mai întâi, a fost ucis un profesor, Samuel Paty, în timp ce îşi făcea meseria, predând elevilor. Ieri, din nou, într-o biserică din Nisa, un atac cu o armă albă a unui terorist a făcut trei victime nevinovate. După cum a spus şi preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, prin aceste atentate laşe a fost atacată Franţa, întreaga naţiune”, a precizat Laurence Auer pentru Agerpres.

Președintele american Donald Trump și-a exprimat solidaritatea cu Franța. „Inimile noastre sunt alături de francezi. America este alături de cel mai vechi aliat al nostru în această luptă”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

„Aceste atacuri ale teroriştilor islamişti trebuie să înceteze imediat”, a adăugat preşedintele american.
„Nicio ţară, indiferent dacă e Franţa sau alta, nu mai poate să le tolereze”, a mai spus Trump.