Evenimentul Zilei > International > Franța nu dorește izolarea Rusiei, dă asigurări ministrul de externe francez
Franța nu dorește izolarea Rusiei, dă asigurări ministrul de externe francez

Franța nu dorește izolarea Rusiei, dă asigurări ministrul de externe francez

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Franța nu-și dorește "izolarea Rusiei față de restul Europei și nici slăbirea sa economică"

Le Drian a făcut declarațiile, în urma unei vizite la Moscova, în carul unei conferințe de presă cu omologul său rus, Serghei Lavrov, potrivit Agerpres.ro.

Le Drian a făcut apel la pragmatism în relațiile bilaterale și a susținut că înaintea alegerii noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, "lipsea poate un spirit de încredere pentru o mai bună înțelegere".

Cei doi miniștri de externe s-au copleșit reciproc cu amabilități, după cum remarcă AFP. Astfel, ministrul francez de externe l-a numit pe Lavrov prietenul său, în timp ce acesta a promis crearea unui proces de consultare permanent între Moscova și Paris referitor la problemele din Libia și Yemen. 

Serghei Lavrov a fost invitat la Paris, unde Macron a fost deja gazda omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârșitul lunii mai.

Ministrul francez a vizitat prima oară Moscova în această nouă calitate. El mai fusese în Rusia ca ministru al apărării, iar marți s-a reîntâlnit și cu fostul său omolog, Serghei Șoigu.