Toţi străinii care intră în Franţa sau în teritoriile franceze de peste mări au nevoie, începând de miercuri, de un permis de călătorie, a anunţat ministerul de interne de la Paris. Este vorba de un formular disponibil online, precizează dpa.

Măsura a intrat în vigoare miercuri.

De pe site-ul ministerului france de Interne un formular ( în engleză şi franceză), care poate fi descărcat trebuie completat şi prezentat la punctele de trecere a frontierei sau înainte de îmbarcarea în cursele aeriene către Franţa, scrie Agerpres.

Măsura nu-i privește doar pe turiştii. Cei care trebuie să intre în Franţa din alte state membre ale Uniunii Europene din motive de serviciu trebuie să precizeze motivul călătoriei.

Personalul navelor şi avioanelor şi lucrătorii din transporturile internaţionale de mărfuri trebuie să aibă documentul asupra lor.

În Franţa se aplică restricţii de călătorie de la jumătatea lui martie, pentru limitarea transmiterii coronavirusului: rezidenţii pot ieşi din locuinţe doar cu permise în care se precizează motivul deplasării. Poliţia aplică măsurile cu stricteţe, consemnează dpa.

Tot miercuri, ministerul francez al Apărării a informat că  40 de marinari aflați la bordul portavionului nuclear francez Charles de Gaulle prezintă „simptome compatibile” cu infecția SARS-CoV-2.

Epidemia Covid-19 a lovit deja portavionul american USS Theodore Roosevelt, în Pacific.

Gestionarea crizei de către autoritățile americane, care au refuzat evacuarea navei și apoi l-au demis pe comandant (Brett Crozier), au dus la demisia secretarului US Navy, Thomas Modly.