Este pentru prima dată când un Suveran Pontif intră în rolul actorului, dar asta se explică prin faptul că el solicitase producerea unui film care să comunice copiilor mesajul Evangheliilor.

Căutarea lui Iisus

Narațiunea peliculei „Dincolo de soare” se inspiră din Evanghelii şi este spusă în mai multe povești. Se concentrează asupra unor copii, din diferite culturi, care îi imită pe apostoli și îl căută pe Iisus în lumea din jurul lor. Un grup de băieți din Patagonia participă la o lecție de catehism de pregătire a Primei Sfinte Împărtășanii. Unul dintre ei fuge în căutarea lui Isus, „care este peste tot, în stele, în lumină, în întuneric”. Ceilalți patru pleacă să-l caute. Îl găsesc, continuă împreună şi după fel de fel de peripeții, sunt descoperiți de părinții lor. „Încă se poate face ceva” le spune preotul care îi călăuzește în catehism.

Rolul Suveranului Pontif

Într-adevăr, cei cinci au ocazia să-l întâlnească pe Papa Francisc, care le spune, din experiența sa, cum pot să-l cunoască pe Iisus. Papa apare, în film, într-o cameră a Palatului Apostolic de la Vatican, în fața eroilor filmului, așezat, explicându-le cum se poate ajunge la Iisus Hristos. „Citind Biblia, studiind catehismul, vorbind cu El”, este una dintre replicile Suveranului Pontif. Papa a fost consiliat pe platoul de filmare de Monseniorul Eduardo Garcia