Naționala României va debuta mâine la Campionatul European, cu Franța (țara organizatoare), de la ora 22:00, în direct la Pro TV și Dolce Sport 1. Este prima prezență a reprezentativei noastre la EURO, după o pauză de 18 ani.

Pentru legenda fotbalului românesc – Gheorghe Hagi – este un moment remarcabil de a reflecta cu privire la trecutul şi viitorul fotbalului românesc. Considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai anilor '90, Hagi îşi aminteşte de cea mai recentă participare a României la un turneu final în Paris, în 1998.

„Nu sunt sigur cine a venit cu ideea, dar am vrut să arătăm că reprezentăm cu mândrie România pe scena mondială. Cineva a zis: Hai să reprezentăm steagul. Ne putem vopsi părul în galben.”, îşi aminteşte Hagi.
Ca o demonstraţie de identitate şi mândrie naţională, Hagi împreună cu colegii săi şi-a vopsit părul în galben cu o seară înaintea meciului cu Tunisia din iunie 1998.

„Să îmi reprezint ţara este o imensă onoare, dar şi o mare responsabilitate de a performa tot timpul, la cel mai înalt nivel”, a adăugat Hagi.  „Cea mai mare lecţie pe care am învăţat-o pe parcursul carierei este că nu există o limită a ceea ce poţi face. Un jucător poate evolua întotdeauna, de la meci la meci, de la competiţie la competiţie. Potenţialul nu are limite!”

Pentru a onora acest moment memorabil din istoria fotbalului românesc, o celebră campanie americană de echipament sportiv a colaborat cu fiul lui Hagi – Ianis Hagi – pentru a recrea acel moment, într-o abordare modernă.

Te-ar putea interesa și: