Fotbalul bănățean este în doliu. Politehnica Timișoara a retrogradat în Liga III

Fotbalul bănățean este în doliu. Politehnica Timișoara a retrogradat în Liga III Sursa foto. PlaySport

Una dintre cele mai îndrăgite echipe de fotbal din România a retrogradat din Liga a II-a, după un meci decisiv pierdut în deplasare. Politehnica, echipa de suflet a marii majorități a bănățenilor, va evolua, din sezonul următor, în Liga a III-a, la fel ca și cealaltă echipă timișoreană, Ripensia. Suporterii timișeni se vor consola cu o singură echipă de fotbal în Liga a II-a, CSC Dumbrăvița.

Echipa de suflet a bănățenilor, Politehnica Timişoara a retrogradat din Liga a II-a de fotbal, după o înfrângere la Slatina. Studenții bănățeni au pierdut cu scorul 1 – 0 în fața oltenilor de la CSM Slatina, sâmbătă. Meciul s-a jucat în etapa a 5-a a fazei play-out a eşalonului secund. În aceeași grupă, A, Metaloglobus București a învins-o pe CSC 1599 Şelimbăr (2-1), iar AFC Unirea 04 Slobozia a remizat cu CS Minaur Baia Mare 0-0.

La final, clasamentul grupei A, din Liga a II-a arată astfel:

1. Unirea Slobozia 34 puncte

Ne puteți urmări și pe Google News

2. CSC 1599 Şelimbăr 33 puncte

3. AFK Csikszereda 33 puncte

4. CSM Slatina 31 puncte

5. Metaloglobus 26 puncte

6. Minaur Baia Mare 22 puncte

7. Politehnica Timişoara 19 puncte

Care este situația în Grupa B

În grupa B, Ripensia Timişoara şi Unirea Constanţa erau deja virtual retrogradate în liga a treia din etapa precedentă. În schimb, CSC Dumbrăvița, cea de-a treia echipă din Banat, ocupă un loc 4 în clasamentul acestei grupe după ce a învins-o la scor, 4 – 0, pe ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În celelalte meciuri, CS Concordia Chiajna a învins pe AFC Progresul 1944 Spartac, scor 1-0, iar FC Ripensia Timişoara a pierdut în fața FC Braşov cu 0-3.

Clasamentul Grupei B arată astfel:

1. FC Braşov 40 puncte

2. Concordia Chiajna 38

3. CSC Dumbrăviţa 33

4. Viitorul Pandurii 32

5. Progresul Spartac 23

6. Ripensia Timişoara 17

7. Unirea Constanţa 12

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul turneului vor retrograda echipele de pe locurile 6 şi 7, iar cele două formaţii de pe locul 5, din cele cele două grupe, vor juca un baraj în dublă manşă. Câștigătoarea va rămâne în liga secundă de fotbal. Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regulat.

CSA Steaua  ocupă primul loc după play-off

În partea de sus a clasamentului Ligii a II-a, la finalul turneului play-off, CSA Steaua București conduce cu 47 de puncte, urmată de Politehnica Iași, cu 46 de puncte, Oțelul Galați, cu 46 de puncte, Dinamo București, cu 38 de puncte, Gloria Buzău și FC Unirea Dej cu câte 34 de puncte. Primele 6 clasate la finalul sezonului regular vor disputa locurile de promovare în Superliga. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.

La finalul acestui turneu, două echipe vor promova direct în prima ligă, în timp ce alte două vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Superligii.

De menționat că, potrivit reglementărilor în vigoare, CSA Steaua nu are drept de promovare, chiar dacă este cea mai bine clasată echipă.