Laurențiu Lică (43 de ani), fost junior al echipei Dinamo, a rememorat un episod care i-a schimbat cursul vieții. În 1997, în timp ce era legitimat la formația austriacă DSV Leoben, fotbalistul a fost înjunghiar de celebrul interlop Fane Căpățînă.

La GSP Live, Lică a vorbit despre acel episod. „Fane Căpățână nu e domn. Nu mai contează ce a fost. Au trecut anii, iar acei oameni au plătit pentru fapta aia. E un capitol închis. Au plătit într-un fel sau altul. Eu eram un copil nevinovat, ei erau oameni fără minte.

Eu jucam în Austria și mă dorea Hajduk Split. Venisem în România și luni urma să plec la Split pentru a semna. Vineri mi s-a schimbat sensul carierei. M-au înjunghiat la câțiva milimetri de inimă. S-a rupt sabia în mine, sunt puternic!

Tata era un om puternic și alții au vrut să-i arate că și ei sunt puternici. Dar s-a lovit de un perete! Au încercat să-mi facă rău. Ei au plătit, au făcut închisoare, dar au plătit și altfel”, a declarat Lică.

Tatăl fostului fotbalist, poreclit „Belmondo”, avusese un conflict cu Fane Căpâțână, iar acesta s-a răzbunat pe Laurențiu Lică. A fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare.