Redăm integral mesajul postat pe pagina de Facebook de Gelu Diaconu:

„Povestea minciunii cu cele 157.798 de firme care nu au platit contributiile sociale pentru 2,07 milioane angajati.

Ante-scriptum: Dragnea, da-ti afara servitorul sau invata-l sa minta! Domnule Tudose, nu mai girati minciuni ordinare si cautati profesionisti in manipulare, daca tot v-ati pus la bataie numele, cariera si demnitatea pentru Pablito si cartelul Teldrum!

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE FĂCUTE DE GELU DIACONU. Fostul şef ANAF îi acuză pe procurori că au făcut TOTUL PENTRU A-L UMILI

Ministrul Ionut Misa v-a spus/sugerat/indus ideea ca 2,07 milioane de romani n-au contributiile platite. Adica, pe romaneste, n-o sa mai aiba pensie! De fapt, in Romania sunt 157.798 de angajatori care au restante la contributii sociale la 30 septembrie a.c. Pot avea restante de 10, 20 ,30 de lei sau de zeci de mii de lei. Dar asta nu inseamna ca toti cei peste 2 milioane de angajati nu ar avea contributiile platite pana la aceasta data, de-a lungul vechimii lor in munca!!!

Plata acestor contributii nu se face nominal pe CNP-ul fiecarui angajat.

Disperat sa-si multumeasca stapanul, ministrul habarnist a inmultit numarul de angajati din declaratia fiscala 112 aferent celor cu restante si v-a anuntat ca 2 milioane de angajati nu au contributiile platite. Este ori un tupeu fenomenal de bisnitar marunt, ori dovada finala a unei mediocritati vecina cu prostia.

DNA, ÎNFRÂNGERE URIAȘĂ! Dosarul fostului șef al ANAF, Gelu Diaconu, făcut praf de judecătorii ICCJ.

Va asigur ca orice sef de serviciu stie ca restantierii fie platesc lunile urmatoare, fie intra in procedura executarii silite.

Asadar, nici vorba ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat ar modifica o astfel de situatie daca nu se va face plata de catre angajator!

Printre altele, eu sunt sceptic ca vor reusi macar sa tina evidenta nominala pe CNP-ul fiecarui angajat a contributiilor sociale. Dar daca vor reusi, obligat la plata contributiilor nevirate va deveni angajatul…sau va avea pensia mai mica!

Aceasta este marea manipulare la care sunteti victime cu totii ale gastii Dragnea-Valcov. Misa este un biet ratacit printre “meandrele” contributiilor sociale. Cat despre adresa “servita” drept justificare de doamna Calugareanu, sefa ANAF, ma abtin…deocamdata!

Ati inteles cum vine treaba, domnule prim ministru Tudose?!”, este mesajul postat de fostul șef al ANAF.

Ministrul Mișa a confirmat catastrofa anunțată de ministrul Finanțelor!

Reamintim, potrivit stiripesurse.ro că ANAF a confirmat catastrofa anunțată de ministrul Finanțelor. Mai exact, un număr de 157.798 de angajatori nu plătiseră contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, la 30 septembrie 2017, iar acest lucru justifică necesitatea realizării transferului de contribuții de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, într-o conferință de presă.

ANAF, prin președintele Mirela Călugăreanu a confirmat datele prezentate.

”Menționăm faptul că nu este posibilă defalcarea numărului de angajați pentru care angajatorii nu au achitat contribuțiile datorate, întrucât plata acestora nu se efectuează nominal.”, a precizat președintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

"Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuții și necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să vă menționez și numărul angajaților aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat", a explicat Ionuț Mișa, potrivit suselor citate.