Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub ACUZARE pentru CORUPȚIE
Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub ACUZARE pentru CORUPȚIE

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub ACUZARE pentru CORUPȚIE

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare în cursul nopții de marți spre miercuri pentru corupție activă, trafic activ de influență și obținerea de informații prin încălcarea secretului profesional, a anunțat Parchetul național financiar, potrivit AFP.

Această hotărâre a intervenit după ce fostul șef al statului a fost reținut timp de aproape 15 ore, o premieră sub cea de-a V-a Republică.

Nicolas Sarkozy mai fusese pus sub acuzare într-un alt dosar, numit ”Afacerea Bettencourt”, însă a beneficiat de neînceperea urmării penale.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, și înaltul magistrat de la Parchetul General al Curții de Casație, Gilbert Azibert, l-au precedat în biroul judecătorilor care le-au adus la cunoștință punerea sub acuzare în acest dosar.

Justiția încearcă să stabilească dacă Nicolas Sarkozy, prin intermediul lui Thierry Herzog, a încercat să obțină informații acoperite de secretul profesional într-o decizie așteptată a Curții Supreme în afacerea Bettencourt. În schimb, lui Gilbert Azibert i s-ar fi promis o intervenție pentru a i se obține un post de prestigiu la Monaco.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: