Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul președinte al Tribunalului Dâmbovița a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență
Fostul președinte al Tribunalului Dâmbovița a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

Fostul președinte al Tribunalului Dâmbovița a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

Curtea Supremă l-a condamnat definitive pe judecătorul Ion Miloșioiu, președinte al Tribunalului Dâmbovița, la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență. Toți complicii acestuia au fost condamnați, o parte și-au recunoscut vinovăția.

Sentința Curții Supreme

1. Ion Miloșoiu, președinte al Tribunalului Dâmbovița: 3 ani închisoare pentru trafic de influență

2. George Banu: 1 an și 4 luni cu suspendare pentru trafic de influență

3. Eftimie Vișan: 1 an și 4 luni cu suspendare pentru trafic de influență

4. Gheorghe Doican: 1 an și 4 luni cu suspendare pentru trafic de influență

5. Robert Anghel (fost Eftimie): 6 ani pentru cumpărare de influență
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Eftimie Vișan a sumei de 12.500 lei.
 

Acuzațiile DNA

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus, în iunie 2013, trimiterea în judecată a judecătorului Ion Miloșioiu, președinte al Tribunalului Dâmbovița, în prezent suspendat din funcție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

 

Îîn același dosar au fost deferiți justiției Vișan Eftimie și Gheorghe Doican, pentru cumpărare de influență, și George Banu, pentru trafic de influență, toți în stare de arest preventiv, și Robert Anghel (fost Eftimie), aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru cumpărare de influență.

 

A pretins 6.000 de euro

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în 2 noiembrie 2010, Miloșioiu, lăsând să se creadă că are influență asupra unui alt magistrat din cadrul aceleiași instanțe, a pretins, în mod injust, de la inculpații Anghel și Eftimie (frați), suma de 6.000 de euro.

Ion Miloșioiu a pretins această sumă de bani prin intermediul inculpatului Banu pentru a interveni pe lângă un judecător care judeca dosarul penal privindu-l pe Robert Anghel, judecat în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de înșelăciune, și pentru a-l determina să dispună punerea în libertate a acestuia și, în final, să dispună condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

În 7 noiembrie 2010, Miloșioiu a primit de la Eftimie și Anghel (acesta din urmă în mod indirect, prin fratele său), prin intermediul inculpaților Banu și Doican, suma de 12.500 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro, ca parte a sumei totale pretinse.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile deținute de Gheorghe Doican și asupra unor sume de bani aparținând inculpaților George Banu și Vișan Eftimie.

 

Primele arestări

În 29 mai, Curtea de Apel Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaților Banu, Eftimie și Doican.

Pe data de 3 iunie, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de procurori, privind reținerea și arestarea preventivă a inculpatului Iob Miloșioiu. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul MAI — Direcția

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: